Para elo aportánnos aos titores unha plantilla para traballar a receita ou receitas que elixamos na aula. O alumnado terá que copiala e entendela para poder facer, de XEITO VOLUNTARIO, nas casas. Este traballo non terá ningunha repercusión na hora da avaliación.
Atendendo ao curso que nos ocupa decidín proporlle aos nenos e nenas unha receita moi sinxela e que eles poidan copiar, entender e realizar logo na casa. Levaron para casa a nota que se nos facilitou dende o mencionado equipo.
Adxunto a receita para aqueles que nos costa máis escribir, para que iso non supoña un problema a hora de cociñar este rico postre.
* Ao cole traerán só un puñado, o resto é para que vos deleitedes na casa.
* Esta receita está algo máis ampliada que a que lle pedín copiar aos vosos peques.
CASTAÑAS AO CHOCOLATE
INGREDIENTES:
- 500 gr de castañas
- Sal
- Auga
- Herbas aromáticas: nébeda, fiúncho, vainilla e herba luísa. Elexide a que queirades, ou facede unha mistura de todas.
- Chocolate para fundir
- Quitarlle a casca externa ás castañas.
- Cocelas durante 10 minutos coa sal e coas aromáticas elixidas. Temos que notalas tenras, senón deixalas máis tempo.
- Escorrelas e deixar que arrefríen para sacarlle a pel interna.
- Colocalas nunha fonte ou bandexa.
- Fundir chocolate, darlle un baño con el ás castañas e metelas na neveira. Neste paso pódense engadir algúns adornos ao chocolate (virutas, doces, ...).
- Cando xa estén frías faremos o paso máis importante ... COMELAS!!!!
BO PROVEITO!
NÉBEDA |
HERBA LUÍSA |
FIÚNCHO |
VAINILLA |
No hay comentarios:
Publicar un comentario